Sådan citeres en forfatter, der citerede en anden

Sådan citeres en forfatter, der citerede en anden

Foundation er korrekt en vigtig praksis inden for akademisk og videnskabeligt arbejde. Nogle gange støder vi på situationer, hvor vi er nødt til at nævne en forfatter, der citerede en anden forfatter. I sådanne tilfælde er det vigtigt at følge nogle retningslinjer for at sikre nøjagtigheden og integriteten af ​​informationen.

1. Kontroller den originale kilde

Før det citerede en forfatter, der citerede en anden, er det vigtigt at kontrollere den originale kilde. Se efter det originale arbejde, og læs det uddrag, du vil citere. Dette vil hjælpe med at sikre, at du citerer oplysningerne korrekt og undgår forvrængninger eller fejl.

2. Brug udtrykket “apud”

Når du har brug for at citere en forfatter, der citerede en anden, er det almindeligt at bruge udtrykket “apud” til at indikere dette indirekte citat. Ordet “apud” er en forkortelse af den latinske “apud”, der betyder “citeret af”. Det bruges til at indikere, at du citerer en forfatter, der blev nævnt af en anden forfatter.

for eksempel:

“Ifølge Silva (Apud Santos, 2021, s. 45), …”

I dette eksempel er Silva den originale forfatter, der blev citeret af Santos. Ved at bruge udtrykket “apud” angiver du, at citatet er indirekte, og at oplysningerne blev opnået gennem forfatteren Santos.

3. Medtag den fulde henvisning til den forfatter, du læser

Ud over at bruge udtrykket “apud” er det vigtigt at inkludere den fulde henvisning til den forfatter, du læste, dvs. forfatteren, der citerede den originale forfatter. Dette giver læserne mulighed for at konsultere den originale kilde, hvis de ønsker det.

for eksempel:

“Ifølge Silva (Apud Santos, 2021, s. 45), …”

I dette eksempel er Santos den forfatter, du læste og nævnte citatet fra Silva. Ved at inkludere den fulde reference fra Santos giver du nok information nok, så læserne kan finde det originale citat om nødvendigt.

4. Brug de relevante citeringsstandarder

Endelig er det vigtigt at følge de relevante citeringsstandarder for dit arbejde. Hvert studieområde eller institution kan have sine egne citeringsretningslinjer, så kontroller de specifikke regler, der gælder for din sag.

Brug af citater korrekt er kritisk for at sikre den akademiske og videnskabelige integritet af dit arbejde. Når du citerer en forfatter, der citerede en anden, skal du huske at kontrollere den originale kilde, bruge udtrykket “Apud”, medtage den fulde reference til den forfatter, du læser, og følg de relevante citatstandarder. På denne måde giver du nøjagtige og pålidelige oplysninger til læsere af dit arbejde.

Scroll to Top