Sådan beregnes fødselsdagen

hvordan man beregner leveringsdagen

Når en kvinde finder ud af, at hun er gravid, er et af de første spørgsmål, der opstår: “Hvornår vil være leveringsdagen?” Beregning af den estimerede leveringsdato er vigtig information for både mor og sundhedspersonale, der ledsager graviditet. I denne artikel vil vi forklare, hvordan fødslen er beregnet, og hvad er de anvendte metoder.

sidste menstruationsmetode

En af de mest almindelige metoder til beregning af leveringsdag er metoden til den sidste menstruation. Det er baseret på det faktum, at ægløsning forekommer cirka to uger efter begyndelsen af ​​menstruationscyklussen. Derfor, hvis en kvinde kender datoen for den sidste menstruation, er det muligt at estimere, hvornår ægløsningen fandt sted og følgelig leveringsdagen.

For at bruge denne metode skal du kende den nøjagtige dato for den første dag i den sidste menstruation. Fra denne dato tilføjer det 280 dage, hvilket er den gennemsnitlige varighed af en graviditet. For eksempel, hvis den sidste menstruation fandt sted den 1. januar, ville den estimerede leveringsdag være den 8. oktober.

ultralydsmetode

En anden metode, der bruges til at beregne leveringsdagen, er ultralyd. Under ultralydseksamen er det muligt at måle fosterstørrelse og estimere svangerskabsalder. Baseret på disse oplysninger kan sundhedsfagfolk beregne den sandsynlige leveringsdato.

ultralyd udføres normalt mellem den 8. og 12. drægtighedsuge, fordi fosteret i denne periode har en mere ensartet størrelse og er lettere at måle. Det er dog vigtigt at bemærke, at estimatet foretaget af ultralyd kan have en fejlmargin på op til to uger.

Andre metoder

Ud over de ovennævnte metoder er der andre måder at beregne leveringsdagen på, såsom Naegele -metoden, der består af at tilføje syv dage til den sidste menstruation og trække tre måneder; og den basale temperaturmetode, der er baseret på variationen af ​​kvinders kropstemperatur langs menstruationscyklussen.

Det er vigtigt at huske, at beregningen af ​​leveringsdagen er et skøn, og at hver graviditet er unik. Derfor er det vigtigt at have akkompagnement af en sundhedsperson for mere nøjagtig information og besvare alle tvivl relateret til svangerskabsperioden.

Referencer:

  1. https://www.nlm.nih.gov/pmc/artikler /Pmc4119102/
  2. https://www.acog.org/womens-health/faqs/ Ultralydsundersøgelser
  3. https://www.nlm.nih.gov/pmc/artikler /Pmc4119102/

ansvarsfraskrivelse: Denne artikel er informativ og erstatter ikke konsultation med en sundhedsperson. Konsulter altid en læge for specifikke retningslinjer for din sag.

Scroll to Top