Sådan beregnes afbryder

hvordan man beregner breaker

Kredsløb er sikkerhedsenheder, der bruges til at beskytte elektriske kredsløb mod overbelastning og kortslutninger. De spiller en nøglerolle i at forhindre skade på elektrisk udstyr og sikre sikkerhed for faciliteter.

Hvorfor er det vigtigt at beregne afbryderen korrekt?

Korrekt beregning af afbryderen er vigtig for at sikre, at kredsløbet er korrekt beskyttet. En meget lavkapacitetskredsløb kan ofte afvæbne, hvilket forårsager afbrydelser i strømforsyningen. På den anden side kan en afbryder med meget høj kapacitet ikke afvæbne, når det er nødvendigt, hvilket bringer sikkerheden ved faciliteter og udstyr i fare.

trin for trin for at beregne afbryderen

For at beregne den passende afbryder for et kredsløb skal du følge følgende trin:

  1. Identificer belastningen: Bestem, hvilken maksimal belastning der vil være forbundet til kredsløbet. Dette kan være et specifikt udstyr, såsom et elektrisk brusebad, eller summen af ​​kræfterne på alt udstyr, der vil blive tilsluttet kredsløbet.
  2. Kontroller spændingen: Kontroller, hvad der er kredsløbsspænding. I Brasilien er standardspændingen 127V eller 220V.
  3. Beregn strømmen: Opdel belastningens kraft med kredsløbsspændingen for at opnå strømmen i ampere (A). Formlen er: nuværende (a) = effekt (w) / spænding (v).
  4. Overvej sikkerhedsmargenen: Tilføj en sikkerhedsmargin på 20% til 30% til den beregnede strøm for at sikre, at afbryderen ikke let afvæbner.
  5. Vælg den rigtige afbryder: Se nedbryderbordet leveret af producenten, og vælg afbryderen med kapacitet lig med eller større end den beregnede strøm under hensyntagen til sikkerhedsmargenen.

praktisk eksempel

Lad os antage, at du vil beregne afbryderen til et 5500W elektrisk brusebad, fodret med en 220V spænding.

Trin 1: Identificer belastningen – 5500W

Trin 2: Kontroller spænding – 220V

Trin 3: Beregn strømmen – 5500W / 220V = 25A

Trin 4: Overvej sikkerhedsmargenen – 25A + 20% = 30A

Trin 5: Vælg den rigtige afbryder – Konsulter producentens bord og vælg en 30. eller højere afbryder.

Husk, at dette bare er eksempler, og det er altid vigtigt at konsultere producentens tekniske standarder og specifikationer for at sikre det korrekte valg af afbryderen.

konklusion

Korrekt beregning af afbryderen er kritisk for at sikre sikkerheden ved elektriske installationer og udstyr. Efter det trin for trin, der er nævnt i denne artikel, vil du hjælpe dig med at vælge den rigtige afbryder for hvert kredsløb. Husk altid at konsultere producenternes tekniske standarder og specifikationer for at sikre den korrekte installation og drift af afbrydere.

Scroll to Top