Sådan beregnes termisk kapacitet

Sådan beregnes termisk kapacitet

Termisk kapacitet er en fysisk mængde, der måler den mængde varme, som en krop kan absorbere eller frigive uden dens temperatur markant. Det er en vigtig egenskab at forstå den termiske opførsel af materialer og systemer.

Hvad er termisk kapacitet?

Termisk kapacitet, repræsenteret af bogstavet C, defineres som den mængde varme, der kræves for at hæve temperaturen på et legeme til 1 grader Celsius. Det afhænger af materialets fysiske egenskaber, såsom masse og specifik varme.

Sådan beregnes termisk kapacitet?

For at beregne en krops termiske kapacitet bruges formlen:

c = m * c

hvor:

  • c er den termiske kapacitet;
  • m er kroppens masse;
  • c er materialets specifikke varme.

Specifik varme er en fysisk egenskab, der varierer afhængigt af materialet. Det repræsenterer mængden af ​​varme, der kræves for at hæve temperaturen på en masseenhed af materiale til 1 grad Celsius.

Det er vigtigt at bemærke, at målenheden for termisk kapacitet i det internationale system (SI) er joule af Kelvin (J/K).

Eksempel på beregning af termisk kapacitet

Lad os antage, at vi har et masseobjekt 2 kg og specifik varme lig med 0,5 J/g ° C For at beregne den termiske kapacitet på dette objekt bruger vi formlen:

c = m * c

c = 2 kg * 0,5 j/g ° C

c = 1 j/° C

Derfor er den termiske kapacitet på dette objekt 1 J/° C.

konklusion

Termisk kapacitet er en vigtig mængde til at forstå den termiske opførsel af materialer og systemer. Det kan beregnes ved hjælp af formel C = M * C, hvor C er den termiske kapacitet, M er massen af ​​kroppen, og C er materialets specifikke varme. Det er vigtigt at kende materialets fysiske egenskaber for at udføre denne beregning korrekt.

Scroll to Top