Sådan beregnes området med et rektangel trapes

Sådan beregnes området for et rektangel trapes

Hvis du studerer geometri, eller du har brug for at beregne området med et rektangeltrapes af en eller anden grund, er denne artikel noget for dig. I denne blog forklarer vi trin for trin, hvordan man udfører denne beregning enkelt og hurtigt.

Hvad er et rektangel trapes?

Før vi begynder at beregne området, er det vigtigt at forstå, hvad et rektangel trapezius er. En rektangeltrapeze er en firadrilateral, der har to parallelle sider og en lige vinkel. Det kaldes et rektangeltrapeze, fordi en af ​​dens interne vinkler svarer til 90 grader.

Formel til beregning af området for et rektangel trapes

Formlen til beregning af området for et rektangeltrapes er:

område = (større base + mindre base) * højde/2

hvor:

  • større base er længden af ​​den større base af trapes;
  • mindre base er længden af ​​den mindre base af trapes;
  • højde er afstanden mellem trapezoidbaserne.

praktisk eksempel

Lad os antage, at vi har en rektangel trapezius med en større base på 8 cm, en base mindre end 4 cm og en højde på 6 cm. For at beregne området skal du blot udskifte disse værdier i formlen:

område = (8 + 4) * 6/2

Område = 12 * 6/2

Område = 72/2

Område = 36 cm²

Derfor er området for dette rektangel trapes 36 cm².

konklusion

Beregning af området med et rektangel trapes er ganske enkelt, når den korrekte formel er kendt. Udskift bare værdierne for basis og højde i formlen og udfør de nødvendige matematiske operationer. Vi håber, at denne blog var nyttig for dig at forstå, hvordan du udfører denne beregning. Hvis du har spørgsmål, skal du lade det være i kommentarerne!

Scroll to Top