Sådan får du adgang til BIOS med pc’en på

Sådan får du adgang til BIOS med pc på

BIOS (grundlæggende input/output -system) er en vigtig komponent på din computer, der er ansvarlig for at kontrollere hardware og lade operativsystemet indlæses. Adgang til BIOS kan være nødvendig i mange situationer, såsom indstilling af systemstart, opdatering af firmware eller justering af avancerede indstillinger.

Hvorfor få adgang til BIOS med pc på?

Adgang til BIOS med PC -tilsluttet kan være nyttigt, når du har brug for at foretage hurtige ændringer i systemindstillingerne. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at genstarte computeren for at få adgang til BIOS, men der er metoder, der giver dig mulighed for at gøre dette uden at slukke for maskinen.

Sådan får du adgang til BIOS med pc på

Der er forskellige måder at få adgang til BIOS med pc’en på, afhængigt af producenten af ​​din computer og det operativsystem, du bruger. Her er nogle almindelige muligheder:

1. Brug af genvejstasten

Mange computere har en specifik genvejstast, der giver dig adgang til BIOS under opstart. Denne nøgle kan variere fra producenten, men den er normalt et af følgende: F2, F10, F12, Del eller Esc. Når du tænder for computeren, skal du gentagne gange trykke på genvejstasten, indtil BIOS vises.

2. Gennem startmenuen

Nogle operativsystemer, såsom Windows 10, giver dig adgang til BIOS gennem startmenuen. For at gøre dette skal du følge disse trin:

  1. Klik på knappen Start og vælg “Indstillinger”.
  2. I vinduet Indstillinger skal du klikke på “Opdatering og sikkerhed”.
  3. På fanen “Gendannelse” skal du klikke på “Advanced Startup”.
  4. Klik derefter på “Genstart nu”.
  5. Computeren genstartes og viser en skærm med flere muligheder.
  6. Vælg “Fejlfinding” og derefter “Advanced Options”.
  7. Vælg endelig “UEFI Firmware -indstillinger” og klik på “Genstart”.

3. Gennem kommandoprompten

En anden måde at få adgang til BIOS med pc’en på er at bruge kommandoprompten. Følg disse trin:

  1. Åbn kommandoprompten som administrator.
  2. Indtast kommandoen “Shutdown /R /FW”, og tryk på Enter.
  3. Computeren genstartes, og du vil blive ført direkte til BIOS.

konklusion

Adgang til BIOS med pc -tilsluttet kan være nyttigt i mange situationer, og der er forskellige metoder til at gøre dette. Prøv de indstillinger, der er nævnt ovenfor, og find, hvad der fungerer bedst for din computer. Husk at være forsigtig, når du foretager ændringer i BIOS -indstillingerne, da dette kan påvirke driften af ​​dit system.

Scroll to Top