Da gudinden Isis døde

som gudinden ISIS døde

Gudinden Isis, en af ​​hovedgudene i det gamle Egypten, har en rig og kompleks historie. Hun blev betragtet som gudinden for moderskab, magi og fertilitet samt at være en af ​​hovedbeskyttere i Egypten og hendes folk. Dog er ISIS’s død et tema, der vekker nysgerrighed og spekulation.

Legenden om ISIS

død

Der er forskellige versioner af ISIS ‘død, og mange af dem er relateret til egyptisk mytologi. En af de mest kendte legender er den, der involverer din bror og mand, Osiris.

Ifølge legenden blev Osiris myrdet af sin bror Set, der var jaloux på hans magt og position som konge af Egypten. Sæt demonteret kroppen af ​​Osiris og spred brikkerne over hele landet. Isis, øde med hans elskede død, efterladt på jagt efter fragmenterne af Osiris legeme for at forsøge at genoplive ham.

Efter at have fundet og indsamlet brikkerne i Osiris, brugte Isis sine magiske kræfter til at bringe ham tilbage til livet i en kort periode. I løbet af denne tid undfangede de en søn, Horus, som ville blive en af ​​de vigtigste guder i Egypten.

Imidlertid var Osiris opstandelse midlertidig, og han vendte til sidst tilbage til de dødes verden. Isis blev derefter en gudinde for underverdenen, dedikeret til at beskytte og vejlede de dødes sjæle.

Andre versioner og fortolkninger

Ud over legenden, der involverer Osiris, er der andre versioner og fortolkninger om ISIS’s død. Nogle kilder antyder, at hun ville være død på grund af en slangebid, mens andre hævder, at hun ville have fusioneret med gudinden Hathor og taget en ny form.

Det er vigtigt at bemærke, at egyptisk mytologi er fuld af symbolik og metaforer, og historierne fortolkes ofte på forskellige måder. ISIS ‘død kan ses som en repræsentation af den cykliske natur af liv og død samt konstant fornyelse.

arven fra ISIS

Selv efter hans død fortsatte ISIS med at blive tilbedt og æret af egypterne. Hendes kult har spredt sig til andre regioner i den antikke verden, og hun blev en af ​​de mest populære guddomme i den græsk-romerske periode.

ísis var ofte forbundet med barsel, beskyttelse og magi. Hans tilbedelse involverede ritualer og ceremonier, der forsøgte at påkalde deres beskyttelse og få deres magiske kræfter. Hun blev også betragtet som beskytteren af ​​faraoerne og Egypten selv.

I øjeblikket er ISIS stadig en vigtig figur i egyptisk mytologi og huskes som en magtfuld og velvillig gudinde. Dens historie og arv er en grundlæggende del af kulturen og religionen i det gamle Egypten.

Myten om ISIS’s død, der involverer Osiris, er en af ​​de mest kendte legender om egyptisk mytologi.