Hvad er temperatur, som vi kan måle det

Hvad er temperatur, og hvordan kan vi måle den?

Temperaturen er en fysisk mængde, der måler graden af ​​omrøring af en krops molekyler. Det er relateret til følelsen af ​​koldt eller varme, vi opfatter i miljøet.

Hvordan måles temperaturen?

Der er forskellige temperaturskalaer, hvor den mest almindelige er Celsius (° C) og Fahrenheit (° F). Celsius -skalaen bruges i de fleste lande, mens Fahrenheit -skalaen er mest almindelig i USA.

For at måle temperatur bruger vi instrumenter kaldet termometre. Termometre kan være af forskellige typer, såsom kviksølv, digital og infrarød.

Merkur termometer

Kviksølvtermometeret er et af de mest traditionelle og består af et glasrør med kviksølv inde. Når temperaturen stiger, udvides Mercury og stiger i røret, hvilket indikerer en højere temperaturværdi. Når temperaturen falder, kontrakterer og stiger kviksølv i røret, hvilket indikerer en lavere temperaturværdi.

digitalt termometer

Det digitale termometer er mere moderne og har et display, der viser temperaturen numerisk. Den bruger elektroniske sensorer til at måle temperaturen og viser resultatet nøjagtigt og hurtigt.

infrarødt termometer

Det infrarøde termometer bruges til at måle temperaturen på afstand uden behov for fysisk kontakt med objektet. Det udsender en stråle af infrarødt lys, der afspejler genstanden og vender tilbage til termometeret, hvilket tillader temperaturmåling.

  1. Placer termometeret i retning af det objekt, du vil måle;
  2. Tryk på målingsknappen;
  3. Vent et par sekunder, indtil temperaturen vises på displayet.

type termometer
fordele
ulemper
kviksølvtermometer billig og præcis kan du bryde og frigive kviksølv, som er giftig
digitalt termometer hurtig og har brug for læsning kan være dyrere
infrarødt termometer kræver ikke fysisk kontakt kan være dyrere og mindre nøjagtige i visse materialer

https://www.example.com

Scroll to Top