Hvordan er embryoet om 4 uger

hvordan er embryoet 4 uger

Når en kvinde finder ud af, at hun er gravid, er et af de første spørgsmål, hun kan have, hvordan embryoet udvikler sig inde i hendes skød. I denne artikel vil vi undersøge, hvordan det 4 ugers drægtighedsembryo er.

embryoudvikling

Med 4 ugers drægtighed gennemgår embryoet hurtig udvikling. På dette tidspunkt er det sammensat af tre kimlag: ectoderm, mesoderm og endoderma.

Ectoderma er ansvarlig for udviklingen af ​​nervesystemet, hud, hår og negle. Mesoderm giver anledning til muskler, knogler, nyrer, kredsløbssystem og reproduktionssystem. Endodermaen danner lungerne, leveren, bugspytkirtlen og fordøjelsessystemet.

embryoegenskaber med 4 uger

På dette trin er embryoet ca. 2 millimeter langt og ligner et lille frø. Det har stadig ingen definerede menneskelige egenskaber, men det er allerede muligt at identificere dannelsen af ​​det neurale rør, som vil give anledning til hjernen og rygmarven.

Hjertet i embryoet begynder også at dannes på dette tidspunkt. Det består af to kameraer og begynder at slå, selvom det endnu ikke er muligt at høre hjerteslag.

Derudover begynder de øvre og underekstremperier at dannes såvel som primitive øjne og ører.

nysgerrighed: Det 4 -ugers embryo er også kendt som blastocyststadium.

  1. Det 4 -ugers embryo er stadig på et meget indledende udviklingsstadium;
  2. Selvom det er lille, gennemgår det allerede vigtige transformationer;
  3. Det er på dette tidspunkt, at de tre kimlag dannes;
  4. Hjertet begynder at danne og slå;
  5. Medlemsspirer og primitive øjne og ører begynder at udvikle sig.

uge
egenskaber

4 Neuralrørdannelse, hjerte, lem spirer, øjne og primitive ører.

Det er vigtigt at bemærke, at hver graviditet er unik, og udviklingen af ​​embryoet kan variere fra en kvinde til en anden. Derfor er det vigtigt at udføre prenatal pleje og følge lægens retningslinjer.

Scroll to Top