Hvordan er klimaet i Cerrado

Hvordan er klimaet i Cerrado

Cerrado er et brasiliansk biome, der er kendt for sin karakteristiske vegetation og særegne klima. I denne artikel vil vi udforske mere om, hvordan klimaet i Cerrado og dets vigtigste egenskaber er.

Cerrado Klimaegenskaber

Kerado -klimaet klassificeres som sæsonbestemt tropisk med to veldefinerede stationer: en regnfuld sæson og en tør sæson. I løbet af regntiden, der normalt forekommer mellem oktober og marts, er der en markant stigning i mængden af ​​nedbør. Allerede i den tørre sæson, der går fra april til september, er regnen knappe.

Derudover har Cerrado høje temperaturer gennem året med gennemsnit fra 20 ° C til 28 ° C I tørkeperioden kan temperaturerne let nå ud til 35 ° C, mens temperaturerne i regntiden er lidt mildere.

Klimapåvirkninger på Cerrado

Cerrados klima har en stor indflydelse på vegetationen og faunaen, der er til stede i dette biome. Manglen på nedbør i den tørre sæson får for eksempel mange planter til at miste deres blade og komme ind i en tilstand af følelsesløshed og tilpasse sig ugunstige forhold.

På den anden side, i løbet af den regnfulde sæson, bliver Cerrado til en ægte oase med en eksplosion af livet. Planter blomstrer, floder og søer fyldes, og fauna bliver mere aktive. Det er i denne periode, at mange dyr formerer sig og foder og drager fordel af tilgængelige ressourcer.

Cerrado Conservation

Cerrado er en af ​​de mest truede biomer i Brasilien på grund af landbrugs-, husdyr- og urbaniseringsudvidelse. Klimaændringer kan også have negative påvirkninger, såsom stigende temperaturer og faldende nedbør, hvilket yderligere kan påvirke vegetationen og Cerrado -faunaen.

Derfor er det vigtigt, at bevarelses- og konserveringsmålinger af denne vigtige biome vedtages. Oprettelsen af ​​bevaringsenheder, den bæredygtige styring af naturressourcer og bevidstheden om befolkningen er nogle af de handlinger, der kan bidrage til beskyttelsen af ​​Cerrado og dets unikke klima.

Referencer:

  1. https://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttex -33062008000300001
  2. https://www.sciencedirect.com/scucle/pii/S235198941730067 LIOGIENCESCECT.COM/SCUCLE/PII/S235198941730067 LIOGIENCEEDICTECTECT.com/SCUCLE/PII/S235198941730067 LIOGIENCEEDIRCECTECTECT.com/SCUCLE/PII/S235198941730067 LIOGIENCEEDIRTECTECTECTECTECT.com

Vi håber, at denne artikel har bidraget til at forstå lidt mere om, hvad Cerrados klima er og vigtigheden af ​​dens bevaring. Hvis du har spørgsmål eller vil dele din oplevelse, skal du skrive en kommentar nedenfor.

Scroll to Top