Hvordan intermitterende faste gøres

Hvordan er den intermitterende faste

Intermitterende faste er en madpraksis, der har fået mere og mere popularitet i de senere år. Det er et fodringsmønster, der skifter faste perioder med spiseperioder. Der er forskellige måder at udføre intermitterende faste på, men de har alle deres hovedmål at fremme vægttab og forbedre sundheden.

Fordele ved intermitterende faste

Intermitterende faste har været forbundet med en række sundhedsmæssige fordele. Ud over vægttab kan denne fødevarepraksis hjælpe med at forbedre insulinfølsomheden, reducere betændelse, fremme autofagi (celle rengøringsproces) og endda øge levetiden.

hvordan man laver intermitterende faste

Der er forskellige intermitterende fastende protokoller, men de mest almindelige er:

  1. 16 timer hurtig: I denne protokol udfører du en 16 -timers daglig hurtig, hvilket efterlader en periode på 8 timer at fodre. For eksempel kan du faste fra 20 timer til 12 timer den næste dag og fodre mellem 12 timer og 20 timer
  2. 24 -timers hurtig: I denne protokol udfører du en komplet 24 -timers hurtig, en eller to gange om ugen. For eksempel kan du spise middag kl. 20 og kun spise igen til middag den næste dag.
  3. Alternativ faste: I denne protokol skifter du hurtige hurtige dage med normale foderdage. For eksempel kan du gøre fuld hurtig på alternative dage, det vil sige foder normalt på en dag og hurtigt den næste dag.

Det er vigtigt at bemærke, at intermitterende faste ikke er egnet til alle mennesker. Før du starter denne madpraksis, er det vigtigt at konsultere en læge eller ernæringsfysiolog for at vurdere, om den er egnet til dig.

protokol
fastende timer
madtimer
16 timers faste 16 timer 8 timer
24 timer faste 24 timer 0 timer
skiftede faste 24 timer (på alternative dage) 24 timer (på alternative dage)

Mere

Scroll to Top