Hvordan PPD -eksamen er færdig

Hvordan er PPD -eksamen

PPD -undersøgelse, også kendt som tuberculinisk test, er en procedure, der bruges til at diagnosticere tuberkulose. I denne blog vil vi forklare, hvordan denne eksamen udføres, og hvad dens vigtigste elementer er.

Hvad er PPD -eksamen?

PPD -undersøgelse består af at anvende en lille mængde tuberculin, et stof, der stammer fra bakterierne, der forårsager tuberkulose, i patientens hud. Dette stof injiceres i overfladelaget af huden, normalt i underarmen.

Hvordan udføres eksamen?

For at udføre PPD -eksamen følger sundhedspersonalet følgende trin:

  1. Rengør applikationsområdet med alkohol;
  2. Injicerer tuberculin i huden og danner en lille boble;
  3. Marker applikationsstedet;
  4. Instruer patienten om at vende tilbage efter 48 til 72 timer for at læse resultatet.

Det er vigtigt at understrege, at PPD -eksamen ikke er smertefuld og normalt ikke forårsager alvorlige reaktioner. Det er dog muligt, at en svag rødme og hævelse på applikationsstedet.

fortolkning af resultater

Læsning af PPD -eksamensresultatet udføres af sundhedspersonalet efter 48 til 72 timers anvendelse. Resultatet evalueres i henhold til størrelsen på hudreaktionen.

Et positivt resultat indikerer, at individet havde kontakt med bakterierne, der forårsager tuberkulose og har en immunrespons på testen. Et positivt resultat betyder imidlertid ikke nødvendigvis, at personen er syg, idet han er nødvendig for at udføre andre tests for at bekræfte diagnosen.

Et negativt resultat indikerer, at individet ikke havde kontakt med bakterierne, eller at immunresponsen ikke var tilstrækkelig til at generere en reaktion i testen.

konklusion

PPD -undersøgelse er et vigtigt værktøj i diagnosen tuberkulose. Ved at påføre tuberculin på huden er det muligt at evaluere patientens immunrespons og identificere mulige tilfælde af sygdommen. Det er vigtigt, at eksamen udføres af en kvalificeret sundhedsperson, og at resultaterne fortolkes korrekt.

Vi håber, at denne blog har afklaret dine spørgsmål om, hvordan PPD -eksamen udføres. Hvis du har flere spørgsmål eller vil vide mere om det, er du velkommen til at søge mere information fra en sundhedsmæssig professionel.

Scroll to Top