Hvordan INSS beregnes

hvordan beregnes INSS

National Institute of Social Security (INSS) er ansvarlig for at betale socialsikringsydelser til brasilianske arbejdere. For at disse fordele skal betales korrekt, er det nødvendigt at beregne mængden af ​​bidrag til INSS. I denne blog vil vi forklare, hvordan INSS beregnes.

bidrag til inss

Bidraget til INSS er obligatorisk for alle arbejdstagere med en formel kontrakt, selvuddannede og iværksættere. Bidragsværdien varierer afhængigt af arbejdstagerens lønområde.

For arbejdstagere med en formel kontrakt nedsættes bidraget direkte fra lønnen. For autonome og iværksættere er det nødvendigt at foretage betalingen månedligt.

Bidragstabel

INSS -bidragstabellen opdateres årligt og definerer bidragssatserne i henhold til arbejdstagerens lønområde. I øjeblikket er INSS -bidragstabellen som følger:

bidragsløn
fortælling
op til $ 1.100,00 7,5%
fra R $ 1.100,01 til R $ 2.203,48 9%
fra R $ 2.203,49 til R $ 3.305,22 12%
fra R $ 3.305,23 til R $ 6.433.57 14%

Det er vigtigt at bemærke, at det maksimale bidrag til INSS er R $ 854,15, selv for dem, der har en løn på over $ 6.433,57.

Beregning af fordelværdien

For at beregne værdien af ​​socialsikringsfordelen er det nødvendigt at overveje arbejdstagerens bidragsløn og bidragstiden.

Bidragslønnen er gennemsnittet af arbejdstagerbidragslønninger i de sidste 12 måneder. Bidragstiden er den periode, hvor arbejderen bidrog til INSS.

Baseret på disse data er det muligt at beregne fordelværdien ved hjælp af den formel, der er fastlagt ved socialsikringslovgivning.

konklusion

Beregning af INSS er grundlæggende for at sikre den korrekte betaling af sociale sikringsydelser til brasilianske arbejdstagere. Det er vigtigt at være opmærksom på bidragstabellen og de maksimale bidragsværdier for at undgå fremtidige problemer.

Vi håber, at denne blog har afklaret dine spørgsmål om, hvordan INSS beregnes. Hvis du har flere spørgsmål, tøv ikke med at spørge os!

Scroll to Top