Hvordan FGTS beregnes ved afslutning

Hvordan FGTS beregnes ved afslutning

Når der opstår en ansættelseskontrakt, enten hos arbejdsgiverens eller medarbejderens initiativ, er det nødvendigt at beregne mængden af ​​de FGT’er, der skal betales til arbejdstageren. FGTS er en ret garanteret ved lov og sigter mod at beskytte arbejdstageren i tilfælde af afskedigelse uden grund og bruges i specifikke situationer, såsom køb af boligejerskab.

Hvad er FGTS?

FGTS er en social fond oprettet af den føderale regering, der sigter mod at beskytte arbejdstageren i tilfælde af afskedigelse uden grund. Arbejdsgiveren skal deponere 8% af arbejdstagerens løn på en konto, der er knyttet til FGT’er. Denne værdi er monetært korrigeret og giver renter over tid.

Hvordan beregnes FGTS ved afslutning?

FGTS -beregning ved opsigelse tager højde for den balance, der findes i arbejderens tilknyttede konto, plus de beløb, der er relateret til skadesløsholdig meddelelse, proportional ferier og den 13. proportional løn. Derudover er det nødvendigt at verificere, om der er en 40% opsigelsesbøde på FGTS -saldoen.

For at beregne værdien af ​​FGT’er i opsigelsen skal du følge følgende trin:

  1. Kontroller den eksisterende saldo i arbejdstagerens tilknyttede beretning;
  2. Tilføj værdien af ​​skadesløsholdelse af forudgående varsel, proportional ferier og den 13. proportional løn;
  3. Beregn 40% opsigelsen bøde på FGTS -balance;
  4. Tilføj alle værdier, der er opnået i de foregående trin.

Efter at have udført disse beregninger, vil det samlede opnåede beløb være det beløb, der skal betales til arbejdstageren ved opsigelse af ansættelseskontrakten.

endelige overvejelser

FGTS -beregning ved opsigelse er en vigtig procedure for at sikre, at arbejdstageren modtager alle forfaldne beløb efter opsigelsen af ​​ansættelseskontrakten. Det er vigtigt, at både arbejdsgiveren og medarbejderen er opmærksomme på FGTS -relaterede rettigheder og pligter for at undgå fremtidige problemer.

Det er vigtigt at bemærke, at de oplysninger, der er præsenteret på denne blog, bare er en generel guide til, hvordan FGT’er beregnes i opsigelsen. I specifikke tilfælde anbefales det at konsultere en specialist i arbejdsområdet for at opnå mere nøjagtige og passende retningslinjer for situationen.

Scroll to Top